Myynti / Sales: +358 40 564 1756 / sales@leaklook.io - Asiakaspalvelu / Customer service: +358 44 970 1284 help@leaklook.io

LeakLook-palvelu paljasti Harri Hakalalle wc-istuimen piilovuodon hänen vanhempien omakotitalossa. Omassa kodissa vesidatan seuraamisesta on tullut arkipäivää, ja se on opettanut tekemään parempia päätöksiä vedenkulutuksen suhteen.

Porilaisessa kolmen henkilön asuttamassa omakotitalossa on käytössä LeakLook-vesiturvapalvelu. Harri Hakala kertoo, että palvelun käyttöönoton jälkeen perheessä on voitu optimoida vedenkulutusta aikaisempaa paremmin, mikä näkyy myös vesilaskua alentavana tekijänä.

– Palvelu mahdollistaa vedenkulutuksen seuraamisen. Datasta on selkeästi nähtävissä kulutuksen vaihtelut eri ajankohtina ja hahmotettavissa kulutusmäärä normaalissa arjessa. Tämä helpottaa myös mahdollisten kulutuspiikkien havaitsemista. Piikkien kohdalla olen tutkinut mikä niitä aiheuttaa, vastaako esimerkiksi pesukoneiden käyttämä vesimäärä normaalia. Myös suihkukäyntien vedenkulutus näkyy datasta, Hakala valottaa.

Helposti kiinni vuotokohtaan

Hakala havahtui vesiturvapalvelun tarpeellisuuteen omien vanhempiensa omakotitalon lisääntyneen vedenkulutuksen myötä. Hakalan ilmoittaessa vedenkulutuksesta vesilaitos pyysi tarkistamaan kulutuslukemat uudelleen. Ilmoitettu lukema piti paikkaansa. Taloudessa oli kulunut noin 300 kuutiota vettä. Se oli erittäin suuri määrä siihen nähden, että talossa asui kaksi iäkkäämpää ihmistä.

– Pelkäsin vanhempieni talouden kohdalla vesivahinkoa, sillä vettä ei ollut käytetty mihinkään ylimääräiseen. Lähemmän tarkastelun yhteydessä kävi kuitenkin ilmi, että molemmissa talon kahdesta WC-istuimesta oli sisäinen vuoto. Säiliön tiiviste ei pitänyt, jolloin se tiputteli vettä pikkuhiljaa. Vedenkulutus kasvoi siitä syystä erittäin suureksi, Hakala sanoo ja jatkaa, että toinen merkittävä syy LeakLookin hankintaan oli mahdollisuus estää suuremmat vesivuototapaukset.

– Talossamme oli varashälyttimet ja muut turvapalvelut, mutta ei varsinaista vesivuotovahtia. Halusin voida seurata vedenkulutusta mahdollisten piilovuotojen paikallistamiseksi sekä turvata asunnon isompien vesivahinkojen varalta. En kuitenkaan halunnut kallista ratkaisua, joka olisi vaatinut putkimiestä. LeakLookista löysin kustannustehokkaan ja käyttöönotoltaan helpon vaihtoehdon.

Kodin turva rauhoittaa mielen

Hakalan taloudessa LeakLook-palvelun tuottama data on säännöllisessä käytössä.

– Käyn tarkastamassa, että kulutukset ovat suhteessa käyttöön. Palvelusta pystyy varmistamaan, että esimerkiksi yöaikaan, kun kaikki ovat nukkumassa, ei kulutusta ole. Seuraan myös pidemmillä aikaväleillä, onko kulutus kasvussa tai laskussa. Tämä auttaa ennakoimaan vesilaskua ja tekemään parempia päätöksiä vedenkulutuksessa.

LeakLook auttaa paljastamaan putkirikkotilanteet ja saamaan ne hallintaan ajoissa ennen kuin ne ehtivät tehdä liian suurta vahinkoa. Järjestelmä hälyttää poikkeavasta kulutuksesta, epänormaalista tai liiallisesta vedenkulutuksesta ja vesivuodoista.

– Tietoisuus siitä, että vesivuototilanteessa saan välittömästi hälytyksen, rauhoittaa mieltä, Hakala kiittelee.

Kiinnostuitko? Kysy lisää ja tilaa palvelu.