Myynti / Sales: +358 40 564 1756 / sales@leaklook.io - Asiakaspalvelu / Customer service: +358 44 970 1284 help@leaklook.io

Aqva.io:n konenäkö tähtää jokaiseen vesimittariin

TIEDOTE 26.09.2018

Aqva.io:n konenäkö tähtää jokaiseen vesimittariin Suomessa

Vesiturvapalvelun kehittänyt Aqva.io on saanut 400 000 euron rahoituksen vesimittarien etäluentateknologiaan keskittyvän liiketoimintansa kehittämiseen. Yrityksen tavoitteena on luoda uusi suomalainen vientituote.

Aqva.io keräsi rahoitusta, jotta yrityksen kehittämä konenäkö voi mitata mahdollisimman monen kiinteistön vedenkulutuksen etänä.

– Tavoitteena on hallinnoida ja analysoida vesidataa koko Suomen alueella ja viedä LeakLook-vesiturvapalvelu maailmalle. Rahoitus takaa tuotekehitykseen, markkinan hakemiseen ja määrätietoiseen toiminnan kasvuun keskittymisen, sanoo yrittäjä Ville Strandman.

Vakuutusyhtiöt korvaavat Suomessa vuosittain vesivahinkoja noin 170 miljoonan euron edestä. LeakLook-palvelun tarjoavat putkirikkohälytykset voivat potentiaalisesti säästää isoja summia.

Aqva.io osallistuu innovaatiollaan ilmastonmuutoksen hillitsemiseen. LeakLook-palvelu mahdollistaa sekä veden kulutuksen seurannan älykkäällä tavalla että kiinteistöjen vesiturvan.

– Maailmassa on YK:n mukaan 12 sotaa, jotka johtuvat puhtaan veden puutteesta. Jopa Suomessa vesiyhtiö kehotti kuluneena kesänä säännöstelemään puhtaan veden käyttöä. Ilmastonmuutokseen vaikutetaan tekojen kautta, Strandman sanoo.

Vesiturvapalvelu LeakLook syntyi yhteistyössä Strandmanin ja yrittäjäkumppani Jarkko Mäkivaaran ideasta. Vahva IT-osaaminen yhdistettiin veden kulutuksen seuraamiseen älykkäällä teknologialla. Syntyi konenäköä hyödyntävä mittauslaite ja vesiturvapalvelu, joka kiinnostaa nyt kansainvälisilläkin markkinoilla.

– Palvelun helppokäyttöisyys ja hinta on vedonnut niin kuluttaja- kuin yritysasiakkaisiin.

Aqva.io keskustelee parhaillaan usean vesilaitoksen kanssa yhteistyöstä. Koko Suomen kattavan myynnin lisäksi tiimi Tallinnassa myy kokopäiväisesti palvelua Saksaan, Tanskaan ja Ruotsiin. Yritys on rekrytoinut myös Porin toimipisteeseen.

Lisätiedot
Ville Strandman
040 524 3643
ville@aqva.io
www.leaklook.io

AQVA.IO on älykästä vesiturvateknologiaa tuottava satakuntalainen start up, joka kehittää ja valmistaa vesidatan lukemiseen tarkoitettua etäluettavaa laitetta tekoälyn ja konenäön keinoin.