Myynti / Sales: +358 40 564 1756 / sales@leaklook.io - Asiakaspalvelu / Customer service: +358 44 970 1284 help@leaklook.io

Espoossa seurataan taloyhtiöiden vedenkulutusta. Kymmeneen taloyhtiöön asennettu LeakLook-palvelu kertoo, ilmeneekö asunnoissa piilovuotoja.

Vesidataa seuraamalla taloyhtiöiden on mahdollista miettiä, voidaanko vedenkulutusta hillitä tai onko siihen syytä. Tieto on arvokasta paitsi taloyhtiöille ja sen asukkaille, myös Fortumille, jonka SmartLiving -palvelujen osaksi vesiturvapalvelua pilotoidaan.

– Taloyhtiöiltä on tullut toivetta yhdestä järjestelmästä, jonka kautta se saisi tiedon sähkön, lämmön ja myös veden kulutuksista. Löysimme LeakLookin, jonka älykäs ratkaisu sopi asiakkaidemme haasteen ratkaisuksi, kertoo Fortum SmartLiving -palveluista vastaava kehityspäällikkö Anne Salonen.

LeakLook järjestelmä havaitsee kulutusdatasta talossa olevat vuodot ja hälyttää niistä heti.

Fortumin SmartLiving -palvelut kehittävät älykkäitä ratkaisuja taloyhtiöiden energiatehokkuuden parantamiseksi. Kerran kuukaudessa tarkastettu vesimittarilukema tuntuu jo menneeltä ajalta. Fortumilla halutaan palvella taloyhtiöiden asukkaita moderneilla ratkaisuilla.

– Digitalisoitu vesidata antaa mahdollisuuden seurata vedenkulutusta reaaliajassa. LeakLookin arvo on ongelmatilanteiden hälytyksissä ja kulutusseurannassa. Jos palvelun avulla päästään kiinni yhteenkin vesivuotoon ajoissa ja se pystytään estämään, on palvelu maksanut itsensä takaisin, Salonen sanoo.

Ympäristötietoisuus on Salosen mielestä kasvussa ja koskettaa yhä useampaa meistä.

– Uskon, että ihmiset haluavat yhä useammin tunteen siitä, etteivät he asumisellaan tuhlaa turhaan energiaa ja luonnonvaroja.

AQVA.IO:n ja Fortumin pilottivaihe kestää maaliskuun 2019 loppuun.

– Onkin mielenkiintoista nähdä, mitä kymmenen kohteen vesidatasta voidaan oppia. Tulevaisuuden tavoitteena on päästä yhteistyössä jalostamaan tiedosta konkreettisia toimia veden kulutuksen hillitsemiseksi. Sellainen voi olla vaikka uusi suihkupää tai veden painetta alentava laite, joilla helposti nipistetään turhaa kulutusta ja samalla säästetään euroja, Salonen selventää.