Myynti / Sales: +358 40 564 1756 / sales@leaklook.io - Asiakaspalvelu / Customer service: +358 44 970 1284 help@leaklook.io

Oululaiskouluun asennettu LeakLook-vesiturvapalvelu opettaa datansa avulla vastuullista vedenkäyttöä kiinteistössä. Samalla se toimii esimerkkinä edelläkävijäkaupungin ratkaisuista.

LeakLook on asennettu pilottina oululaiseen kouluun, päiväkotiin ja monitoimitaloon. Vedenkulutuksesta saatua dataa tutkitaan muun muassa energia-asiantuntijoiden kanssa.

– Tarkoituksena on esittää, miten kiinteistöhuolto voi hyötyä saadusta datasta esimerkiksi rakennusten kunnossapidossa ja elinkaaren hallinnassa. Yhtä tärkeää on vastuullisen vedenkulutuksen opettaminen ja ongelmatilanteiden, kuten vesivahinkojen ehkäisy, AQVA.io:n toimitusjohtaja Ville Strandman sanoo.

AQVA.IO on mukana 6aika-hankkeessa, jossa toteutetaan tulevaisuuden toimijariippumaton dataintegraatioalusta (CityIoT). Käytännössä yritykset kehittävät CityIoT:ssa omia tuotteitaan ja kaupungit pääsevät osaksi langattomia palveluita ja kansainvälisiä edelläkävijäratkaisuja. Lopputuloksena on Suomen digiloikan vauhdittaminen ketterän yhteistyön keinoin.

– Yhteistyö julkishallinnon toimijoiden kanssa edistää palveluiden kehittymisen avulla jokaisen suomalaisen arkea. Isommassa mittakaavassa kyse on ilmastotavoitteesta. Tarkoitus on laajentaa ymmärrystä siitä, miten paljon puhdasta vettä kuluu ja miten kulutusta voisi teknologisten ratkaisuiden avulla seurata ja hillitä.

AQVA.IO valittiin CityIoT-hankkeeseen yhdeksäntoista ratkaisun joukosta. Mukana on yhteensä neljä suomalaista teknologiayritystä innovaatioineen. Strandman ja yhtiökumppani Jarkko Mäkivaara pitävät hanketta onnistuneena yhteistyömahdollisuutena eri toimijoiden välillä.

– Kaupunkien digivalmiudet kehittyvät ja yritykset saavat arvokasta tietoa tuotteidensa kehittämiseen. Tämänkaltaisella yhteistyöllä rakennetaan kansainvälisesti arvostettuja edelläkävijäkaupunkeja, kertoo hankekoordinaattori Pirjo Rousu Oulun yliopistosta.