Myynti / Sales: +358 40 564 1756 / sales@leaklook.io - Asiakaspalvelu / Customer service: +358 44 970 1284 help@leaklook.io

Rakennuksessa on oltava huoneistokohtaiset vesimittarit huoneistoon tulevan kylmän ja lämpimän veden mittaamiseen siten, että mittareiden osoittamaa vedenkulutusta on mahdollista käyttää laskutuksen perusteena.  (814/2020)

Lakimuutoksen myötä putkiremontoitaviin ja uudisrakennettaviin moniasuntoisiin rakennuksiin on asennettava etäluettavat huoneistokohtaiset kylmän ja lämpimän veden kulutusmittarit, ja käyttöveden laskutuksen on perustuttava luotettuun mitattuun todelliseen kulutukseen.

Nämä vaatimukset koskevat rakennuksia joille on haettu rakennuslupaa lainsäädännön voimaantulon jälkeen, tai joiden putkisaneeraukselle on haettu lupaa uuden lainsäädännön voimaantulon jälkeen. Myös vanhoihin taloyhtiöihin on asennettava etäluettavat mittarit seuraavan putkiremontin yhteydessä.

Uudistus hyödyntää niin asukkaita kuten ympäristöä kannustamalla asiakkaita vähentämään vedenkulutusta. Uusi lainsäädäntö tarjoaa asukkaille mahdollisuuden vaikuttaa oman vesilaskun suuruuteen ja säästöjen tuomat rahalliset hyödyt saa asukas itse.

Lakiuudistuksesta voi lukea lisää Motivan sivuilta.