Myynti / Sales: +358 40 564 1756 / sales@leaklook.io - Asiakaspalvelu / Customer service: +358 44 970 1284 help@leaklook.io

Suomessa rakennetaan edelläkävijäkaupunkeja. AQVA.IO on yksi rakentajista ja maan digiloikan edistäjistä vesiturvapalvelullaan.

AQVA.IO valittiin yhdeksäntoista ratkaisun joukosta testaamaan Oulun kaupungin avointa data-alustaa. LeakLook-palvelu asennetaan kaupungin kolmeen kohteeseen: kouluun, päiväkotiin ja monitoimitaloon. Kolmen kuukauden pilotti antaa kiinteistöille tiedot vedenkulutuksesta ja AQVA.IO:lle arvokasta kokemusta tuotekehitykseen.

– Kerätyn vesidatan avulla voi esimerkiksi selvitä vuotokohtia kiinteistöstä. Pidemmällä seurannalla voidaan tarkastella kiinteistön vedenkulutusta ja saada aikaan kustannussäästöjä, AQVA.IO:n Jarkko Mäkivaara luettelee pilotin hyötyjä oululaiskohteille.

Satojen kiinteistöjen vesiturvassa voi olla huomattava säästöpotentiaali.

Data toimitetaan myös Oulun kaupungille ja tietoa hyödynnetään paitsi kunkin pilottirakennuksen kiinteistönhuollossa myös suunnitteilla olevissa hackatoneissa, joissa korkeakouluopiskelijat ideoivat datasta uusia palveluja kaupungeille. CityIoT 6aika-hankkeeseen valittiin neljä IoT-alan yritystä, jotka kehittävät tulevaisuuden teknologiaratkaisuja. Hankkeen tavoitteena on kehittää kaupunkien digivalmiuksia määrittelemällä toimijariippumaton IoT-alusta.

– Avoin rajapinta taklaa useiden kaupunkien haastetta: tieto on usein siiloutuneina eri järjestelmiin ja sidoksissa palveluntarjoajiin. Avoimella data-alustalla vahvistetaan yritysten innovaatioiden hyödyntämistä kaupunkien palvelujen kehittämisessä sekä tuetaan kaupunkien digivalmiuksia, kertoo CityIoT-hankkeen hankekoordinaattori Pirjo Rousu.

Oulun kaupungin tilakeskuksen ylläpitämiä kiinteistöjä on yli kolmesataa. IoT-ratkaisut ovatkin avainasemassa tulevaisuuden kiinteistönhuollossa.

– Jos jokaisessa 300:ssa kiinteistössä yksikin WC-istuin vuotaa ja ne pystytään havaitsemaan ja korjaamaan, on kyse huomattavasta veden ja rahan säästöstä, hankekoordinaattori Pirjo Rousu mainitsee esimerkkinä LeakLookin vaikuttavuudesta.

Tutustu lisää, miten CityIoT 6aika-hanke on ratkaisemassa kaupunkien digimurrosta.