Myynti / Sales: +358 40 564 1756 / sales@leaklook.io - Asiakaspalvelu / Customer service: +358 44 970 1284 help@leaklook.io

Litratason kulutusseurantatieto ja hälytysominaisuudet herättivät kiinnostuksen, kun vuokrataloyhtiö harkitsi etäluettavaa laitetta vesidatan seuraamiseen.

Oululaisella vuokrataloyhtiö Sivakalla on noin 8 300 asuntoa ja 200 päävesimittaria. Vesilukemien seuraaminen on huoltoyhtiön vastuulla, ja lukemat syötetään ohjelmistoon käsin.

– Etäluettavat laitteet ovat tätä päivää, ja tulevaisuudessa alalla tullaan tekemään ratkaisuja enemmänkin tähän suuntaan. Kulutusseuranta oli kiinnostava aihe ja vuotoseuranta on tärkeä ominaisuus kiinteistöille ja niitä hallinnoiville tahoille. LeakLookissa positiivista kehitystä on ollut muun muassa jatkohälytyksien toimitus sähköpostiviesteinä ja luentadatan siirtäminen wifi-tekniikalla, kertoo Sivakka-yhtymä Oy:n kiinteistöpäällikkö Hannu Sassali.

Sivakan Oulunsalon 16 rivi- ja luhtitalo-kiinteistöä olivat LeakLook-palvelulle ensimmäinen isojen asuntokiinteistöjen pilottikohde. Pilottikohteena toimineet kiinteistöt antoivat hyvät lähtökohdat kehittää vesiturvapalvelua isojen kiinteistöjen tarpeisiin, jotka laajuudessaan eroavat hyvinkin paljon omakotitaloasujien tarpeista.

– Alkuun tiedon siirrossa kulutusseurantaan tapahtui katkoksia, mutta nyt tiedonsiirto on toiminut hyvin, Sassali kertoo.

– Hälytyksiä piti kehittää, jotta saimme poikkeamatilanteet hälytysrajoihin sopivaksi. Hyvällä yhteistyöllä saimme arvokasta tietoa, jotta pystyimmme kehitettyä laitteemme ja palvelumme ominaisuuksia vastaamaan paremmin myös isojen asuinkiinteistöjen tarpeita, AQVA.IO:n Ville Strandman sanoo.