Myynti / Sales: +358 40 564 1756 / sales@leaklook.io - Asiakaspalvelu / Customer service: +358 44 970 1284 help@leaklook.io

Vastuullisella vedenkäytöllä säästää sekä rahaa että luontoa. Koska vesi on kallista, kannattavin energiainvestointi on myös veden säästäminen. Veden säästäminen tarkoittaa vedenkäytön tiedostamista ja omien tottumusten hienosäätämistä. Nykytekniikka antaa monta keinoa veden kulutuksen pienentämiseksi, useimmiten ilman käyttömukavuuden alentamista.

 

1. Vaihda WC – laite

Kylmästä vedestä kuluu yli kolmannes WC:n huuhteluun. Vanhat WC-laitteet kuluttavat paljon vettä. Ne voivat kuluttaa jopa 12 litraa vettä yhdellä huuhtelukerralla. Kaksitoiminen huuhtelu pienentää kulutusta; iso huuhtelu kuluttaa noin 4 litraa, ja pieni noin 2 litraa vettä kerralla.

 

2. Tarkista WC:n käsisuihku

WC:n käsisuihku kannattaa tarkistaa, sillä niiden vuodot ovat hyvin yleisiä. Käsisuihkujen kahvaosa on herkin osa, ja sen vaihtaminen onnistuu edullisesti itsekin.

 

3. Etsi vuotoja keittiössä – erityisesti tiskialtaasta tai astianpesukoneesta

Astianpesukone on putkistovuotojen jälkeen yleisin vesivahinkojen aiheuttaja. Pesukoneen alle voi asentaa tätä tarkoitusta varten tehdyn muovikaukalon, joka estää veden piilovalumisen rakenteisiin ja ilmaisee myös käyttäjälle vuodon pesukoneen edestä. Vesivahinko voi syntyä pienestäkin virheestä, siksi kannattaa myös pitää mielessä, että jos poistuu asunnosta, pesukonetta ei saisi jättää pyörimään yksinään.

Vaatimusten mukainen etäluettava huoneistokohtainen vedenmittaus tuo säästöjä ja turvaa.

 

4. Asenna vedenpaineen säästöstopparit

Etenkin lapset saattavat avata hanat aina täysin auki. Siksi on hyvä harkita vedenpaineen säästötopparien asentamista, tavallisten hanojen sijaan.

 

5. Asenna kosketusvapaat hanat ja virtaamien rajoittimet

Vesihanojen veden kulutus riippuu käyttöajan lisäksi paineesta ja kalusteen normivirtaamasta. On hyvä ottaa käyttöön teknisiä vettä säästäviä ratkaisuja. Esimerkiksi kosketusvapaat hanat ja virtaamien rajoittimet auttavat säästämään vettä. Hanoihin voi asentaa myös säästöporesuuttimia, jotka lisäävät painehäviötä ja pienentävät virtaamaa. Poresuuttimet säästävät vettä sekoittamalla ilmaa veden joukkoon, jolloin virtaama tuntuu yhtä runsaalta kuin normaalisti. Poresuuttimet ovat edullisia, ja maksavat itsensä takaisin nopeasti.