Myynti / Sales: +358 40 564 1756 / sales@leaklook.io - Asiakaspalvelu / Customer service: +358 44 970 1284 help@leaklook.io

Vesilaskussa maksamme kylmän käyttöveden lisäksi lämpimän käyttöveden lämmittämisestä sekä jäteveden puhdistuksesta. Eli vedenkulutuksen vähentäminen säästää vedenoton lisäksi myös veden puhdistamiseen, jälkikäsittelyyn ja kuljetukseen kulutettua energiaa. Tehokkain tapa on kiinnittää huomiota omaan vedenkäyttötapaan ja pitää mielessä veden piilokulutus, eli kuinka paljon eri tuotteiden tuotantoon on mennyt vettä.

 

1. Huuhtele hedelmät ja vihannekset kulhossa

Täytä astia vedellä ja pese ruoka-ainekset siinä, veden valuttamisen sijaan. Veden jossa hedelmät on huuhdeltu voi lopuksi käyttää vessan vetämiseen tai huonekasvien kastelemiseen.

 

2. Älä käytä vessaa roskakorina

Monella on tapana vetää vessanpöntöstä alas kaikenlaista. Yksi vetäisy kuluttaa tyypillisesti noin 6-9 litraa vettä, ja käyttämällä sitä roskakorina voi aiheuttaa vahinkoa pöntölle, viemäriverkostolle ja vesihuollolle. Pidä roskakoria vessassa/kylpyhuoneessa ja käytä sitä roskille, pöntön sijaan. 

 

3. Säästä vettä saunoessa

Saunomisen yhteydessä paljon vettä kuluu huomaamatta. Saunaan mennessä on yleensä kastaudutaan, ja peseydytään löylyjen lopuksi. Kun haluaa säästää vettä, löylyjen välissä viilentyminen kannattaa tehdä kylpyhuoneen ulkopuolella vaikka parvekkeella tai terassilla suihkun sijaan.

 

4. Skippaa auto

Yhden henkilöauton valmistuksessa kuluu noin 400 000 l vettä. Liiku siis oman auton sijaan kävellen, pyörällä tai julkisilla kulkuvälineillä. 

 

5. Laske huoneenlämpö

Huonelämpötilan laskeminen yhdellä asteella säästää noin viisi prosenttia lämmitysenergiaa. Talvikuukausina lisälämmön (esimerkiksi sähköpattereiden) sijaan, parempi tapa lämmitellä on ottaa lämpöiset vaatteet ja villasukat käyttöön kotona oleillessa.