Myynti / Sales: +358 40 564 1756 / sales@leaklook.io - Asiakaspalvelu / Customer service: +358 44 970 1284 help@leaklook.io

LeakLook-palvelua kehittävä Aqva.io Oy ja kotimainen kiinteistöalan ohjelmistoyritys Viilu Solutions Oy ovat aloittaneet yhteistyön. Rajapintayhteistyö mahdollistaa yritysten yhteisille asiakkaille Viilu-palvelun ja Viilu porrasnäyttöjen kautta digitaalisen vedenkulutuksen seurannan. Yhteistyöllä halutaan vaikuttaa taloyhtiöiden asukkaiden ja osakkaiden vedenkulutustottumuksiin.

Kiinteistöjen ylläpito- ja energiakustannukset jatkavat kasvuaan ja siksi on erittäin tärkeää, että taloyhtiöiden asukkaat ja osakkaat voivat seurata vedenkulutusta. LeakLook-palvelun avulla mahdollistetaan reaaliaikainen taloyhtiön vedenkulutusseuranta. Kulutustiedot tuodaan rajapinnan kautta taloyhtiöiden asukkaille ja osakkaille reaaliaikaisesti tarkasteltavaksi Viilu-palvelun kautta. Tietoja voi tarkastella Viilu-palvelusta ja Viilu porrasnäytöiltä.

”Viestinnällä ja reaaliaikaisella tiedolla voidaan vaikuttaa taloyhtiöiden osakkaiden ja asukkaiden vedenkäyttötottumuksiin ja sitä kautta vähentää veden- ja energiankulutusta. Tällä on vaikutusta myös taloyhtiön kustannuksiin”, kertoo Viilu-palvelun palvelu- ja kehitysjohtaja Tuomas Jurvelin.

” Vesivahingot työllistävät taloyhtiöitä ja isännöitsijöitä. Vesivahinkoihin voidaan varautua ja veden kulutusta voidaan seurata entistä paremmin teknologian avulla. Haluamme olla tässä kehityksessä mukana ja tuoda asiakkaillemme entistä innovatiivisempia palvelukokonaisuuksia tarjolle, jotta heidän arkensa olisi helpompaa ja vaivattomampaa. LeakLook ja Viilu yhteistyö on yksi hyvä esimerkki tästä”, sanoo Tuomas Jurvelin.

Vakuutusyhtiöt korvaavat vuosittain vesivahinkoja noin 170 milj. euron edestä. Vahinkotilastojen mukaan vuotovahingot lisääntyvät tyypillisesti talven kylminä kuukausina.

Motivan mukaan vuonna 2020 tehdyn selvityksen mukaan kerros- ja rivitaloissa vedenkulutus henkilöä kohti on keskimäärin 120 litraa/henkilö vuorokaudessa. Tieto perustuu vuoden 2019 mittaustietoihin. Huoneistokohtainen vedenkulutuksen mittaus pienentää kulutusta ja laskutus on tasapuolista, kun asukkaat maksavat vedenkäytöstä todellisen kulutuksen mukaan.

”LeakLookin tuottaman datan avulla voidaan seurata reaaliaikaisesti taloyhtiön ja huoneistojen vedenkulutusta sekä havaita mahdolliset vuodot ajoissa”, LeakLook-palvelun hallituksen puheenjohtaja Jarkko Mäkivaara sanoo.

”Esimerkiksi pikkuhiljaa tiputtelevasta WC-istuimen säiliöstä saattaa vuositasolla koitua jo useamman tuhannen euron lasku. Reaaliaikaisen datan avulla tämänkin kaltainen häiriö vedenkulutuksessa voidaan havaita ajoissa ja saattaa asia korjaukseen”, täsmentää Jarkko Mäkivaara.

Lisätiedot

LeakLook Kalle Sandelin, puh. 0405641756

Viilu-palvelu Tuomas Jurvelin, puh. 0414675401